Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала волонтера ООН за підозрою в шпигунстві на користь Росії в Покровську


Служба додає, що російські війська використовували інформацію від агента для планування нових атак на Покровськ з використанням керованих авіабомб та FPV-дронів
Служба додає, що російські війська використовували інформацію від агента для планування нових атак на Покровськ з використанням керованих авіабомб та FPV-дронів

Служба безпеки України затримала на Донеччині чоловіка за підозрою в роботі на російську ФСБ – про це відомство повідомило 28 жовтня.

Затриманим виявився «завербований окупантами 34-річний місцевий волонтер Всесвітньої продовольчої програми ООН».

«Прикриваючись волонтерською діяльністю, зрадник шпигував за локаціями Сил оборони на Покровському напрямку, де наразі зафіксована найбільша концентрація ворожих атак. Завданням російського агента було виявити локації українських піхотинців та артилерії, які тримають оборону під райцентром», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Намагалися зірвати мобілізацію та публікували локації ЗСУ. СБУ каже про затримання 19 дописувачів телеграм-каналів

За даними слідства, для пошуку координат фігурант об’їжджав Покровськ і прилеглі населені пункти під виглядом доставок гуманітарної допомоги місцевим жителям. Отримані дані він передавав своєму російському куратору – кадровому співробітнику ФСБ.

Служба додає, що російські війська використовували інформацію від агента для планування нових атак на Покровськ з використанням керованих авіабомб та FPV-дронів. Фігуранта затримали «ще на початковому етапі його розвідактивності».

Чоловіку повідомили про підозру за статтею про державну зраду в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою. У разі обвинувального вироку йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Продовольча програма ООН наразі публічно не коментувала повідомлення про затримання її волонтера.

Форум

XS
SM
MD
LG