Доступність посилання

ТОП новини

Як Росія втратила свій «супердрон» на Донбасі: подробиці


Вдень 5 жовтня з'явилася інформація про збиття в небі над Костянтинівкою Донецької області російського літака – його ураження підтвердив голова місцевої міської військової адміністрації Сергій Горбунов.

Буквально перед ударом по ньому літак, за даними кореспондента Донбас Реалії на місці, відстрілявся двома авіабомбами по Краматорську.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що може йтися або про літак Су-34, або про новітній російський «супердрон» С-70 «Охотник».

Українські експерти з видань «Мілітарний» та Defence Express припустили, що було збито саме нову російську розробку – до того ж, швидше за все, це було перше застосування цього дрону на полі бою.

Дрон «Охотник» розробляла російська авіакорпорація «Сухий» з 2012 року (за деякими даними, з 2011-го і навіть 2009-го) – однак точні характеристики безпілотника досі невідомі. Його розміри пропорційні бойовому літаку – 14 метрів у довжину, розмах крила досягає 19 метрів, а вага – понад 20 тонн. Американський Forbes оцінює вартість одного С-70 у 7,3 млн дол.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG