Доступність посилання

ТОП новини

Рютте анонсував ядерні навчання НАТО наступного тижня


Марк Рютте уточнив, що навчання будуть зосереджені у районі Великої Британії, Північного моря, а також Бельгії та Нідерландів
Марк Рютте уточнив, що навчання будуть зосереджені у районі Великої Британії, Північного моря, а також Бельгії та Нідерландів

Північноатлантичний альянс проведе навчання з ядерного стримування наступного тижня, повідомив генеральний секретар НАТО Марк Рютте. Про це він сказав журналістам у Лондоні 10 жовтня.

За словами Рютте, Велика Британія «надає унікальні спроможності» для ядерного стримування.

«Дозвольте мені також скористатися цією нагодою, щоб сказати, що щорічні ядерні навчання Steadfast Noon розпочнуться в понеділок. У тренуваннях ми задіємо понад 60 літаків», – заявив генеральний секретар.

Він уточнив, що навчання будуть зосереджені у районі Великої Британії, Північного моря, а також Бельгії та Нідерландів.

«У невизначеному світі життєво важливо перевірити та зміцнити нашу оборону, щоб наші противники знали, що НАТО готове і здатне відповісти на будь-яку загрозу», – додав Рютте.

Читайте також: «Нові червоні лінії Кремля»: ядерна загроза стала ближчою?

Путін 25 вересня заявив про ядерну відповідь на тлі прагнень Києва отримати від Заходу дозвіл на удари західною зброєю вглиб РФ.

За його словами, Росія в оновленій редакції своєї ядерної доктрини планує розглядати як спільний напад агресію з боку будь-якої неядерної держави, але за участю чи за підтримки ядерної країни. Путін зазначив, що Москва розглядатиме можливість застосування ядерної зброї вже при отриманні «достовірної інформації про масований старт засобів повітряно-космічного нападу». Йдеться про літаки стратегічної і тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові й інші літальні апарати.

В Офісі президента України назвали слова Путіна черговим «ядерним шантажем».

7 вересня директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс, коментуючи погрози Росії застосувати ядерну зброю, заявив, що Путін продовжуватиме періодично погрожувати прямою конфронтацією Заходу, але ці погрози не повинні залякати Захід.

Форум

XS
SM
MD
LG