Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Румунії спростовує інформацію про збиття російських дронів своїми силами ППО


В Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що в ніч на 25 липня військові застосували 38 ударних дронів Shahed-131/136, атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема –південь Одеської області
В Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що в ніч на 25 липня військові застосували 38 ударних дронів Shahed-131/136, атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема –південь Одеської області

Міністерство оборони Румунії називає неправдивою інформацію, яку поширювали у соціальних мережах, що сили ППО Румунії відкрили вогонь по російських безпілотниках, йдеться у повідомленні оборонного відомства країни 26 липня.

«Атаки, здійснені Російською Федерацією, були спрямовані на українську портову інфраструктуру на Дунаї, а не на обʼєкти на румунській території, а сили і засоби Міністерства національної оборони, дислоковані в прикордонній зоні з Україною, в жодній подібній ситуації не відкривали вогонь по засобах нападу з боку Російської Федерації», – зазначено у дописі.

Раніше в Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що в ніч на 25 липня військові застосували 38 ударних дронів Shahed-131/136, атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема –південь Одеської області й центральні регіони України. За повідомленням військових, 25 із цих безпілотників збили сили ППО, ще три були «локаційно втрачені» після перетину державного кордону з Румунією.

Читайте також: У Держдепі США відмовились відповісти, чи вимагає дій НАТО падіння уламків російського дрона у Румунії

Міністерство закордонних справ Румунії висловило Росії рішучий протест у зв’язку з виявленням на території країни уламків безпілотника, яким російська армія била по Україні.

Міноборони Румунії заявило, що виявило фрагменти безпілотника Shahed в районі села Плауру, розташованого на березі Дунаю неподалік українського портового міста Ізмаїл, яке в ніч на 24 і 25 липня зазнавало російських ударів.

Два фінські винищувачі F-18, які беруть участь у місіях НАТО з охорони повітряного простору Румунії, були підняті в повітря для спостереження, повідомило румунське військове відомство.

Напередодні в НАТО, куди входить Румунія, заявили, що не бачать ознак навмисного нападу на його територію через знайдені в Румунії уламки безпілотника, але наголосили, що «ці дії є безвідповідальними і потенційно небезпечними».

У сусідніх з Україною країнах, зокрема у Румунії й Молдові, раніше неодноразово заявляли про виявлення уламків російських дронів.

Форум

XS
SM
MD
LG