Доступність посилання

ТОП новини

Влада Румунії повідомила про чергове виявлення уламків дрона після удару РФ по Україні


У сусідніх з Україною країнах, зокрема у Румунії й Молдові, раніше неодноразово заявляли про виявлення уламків російських дронів
У сусідніх з Україною країнах, зокрема у Румунії й Молдові, раніше неодноразово заявляли про виявлення уламків російських дронів

На території Румунії виявили уламки безпілотника після чергових російських ударів по Україні, повідомила румунська влада.

«Росія здійснила чергові жахливі атаки на українську цивільну інфраструктуру. На території Румунії виявили уламки. Ми поінформували наших союзників і координуємо свої дії з цього питання з ними. Румунія рішуче засуджує ці безвідповідальні дії», – написала у соцмережі Х міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску.

Водночас у Міністерстві оборони Румунії зазначили, що на одній із трьох обстежуваних локацій виявили уламки безпілотника типу «Шахед», які в Росії отримали назву «Герань».

У Міноборони Румунії додали, що пошуки можливих уламків тривають, і зауважили, що «всі місця, зазначені як можливі зони ураження, розташовані за межами населених пунктів і не зачіпають жодних елементів інфраструктури».

У міністерстві також заявили, що перебувають на контакті з союзниками і рішуче засуджують російські атаки, здійснені Росією проти українських цивільних об’єктів й інфраструктури.

Раніше сьогодні в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що вночі російські військові застосували 38 ударних дронів Shahed-131/136, атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема – південь Одеської області й центральні регіони України. За повідомленням військових, 25 із цих безпілотників збили сили ППО, ще три були «локаційно втрачені» після перетину державного кордону з Румунією.

У ніч на 24 липня російські війська також атакували Одещину, пошкодивши припортову інфраструктуру.

У сусідніх з Україною країнах, зокрема у Румунії й Молдові, раніше неодноразово заявляли про виявлення уламків російських дронів.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG