Доступність посилання

ТОП новини

КНДР: розгортання військ у Росії «відповідатиме» міжнародному праву


Військові КНДР на параді, фото ілюстративне
Військові КНДР на параді, фото ілюстративне

Пхеньян заявив 25 жовтня, що будь-яке перекидання північнокорейських військ до Росії відповідатиме міжнародному праву, повідомили державні ЗМІ КНДР.

«Якщо це те, про що говорять світові ЗМІ, я думаю, що це буде акт, який відповідає нормам міжнародного права», – сказав заступник міністра закордонних справ КНДР у справах Росії Кім Чен Гю, повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

За словами високопосадовця, міністерство закордонних справ Північної Кореї «не займається безпосередньо справами міністерства національної оборони і не відчуває потреби підтверджувати це (перекидання військ КНДР до РФ – ред.) окремо».

Сеул і Вашингтон звинуватили КНДР у надсиланні тисяч військових до Росії, а президент України Володимир Зеленський заявив, що їх можуть відправити в бій уже найближчими днями.

Сеул, який протягом тривалого часу звинувачував Північ у надсиланні величезних партій зброї до Росії, вказав на поширені в інтернеті відео, на яких зображені північнокорейські солдати в російській формі на військових базах на Далекому Сході.

Представники Північної Кореї в ООН відкинули ці заяви.

Форум

XS
SM
MD
LG