Доступність посилання

ТОП новини

РФ за останній тиждень не просунулася істотно до Покровська – розвідка Британії


Покровський напрямок. Донеччина, вересень 2024 року
Покровський напрямок. Донеччина, вересень 2024 року

Розвідка Великої Британії проаналізувала дії російських сил на фронті і зазначила, що Росія продовжила «високі темпи наступальних операцій» на багатьох ділянках лінії фронту.

«У Курській області РФ, де з середини серпня 2024 року Україна контролює приблизно 800-900 кв. км території, російські війська почали контрнаступ. На чолі з підрозділами повітряно-десантних і морських піхотних частин російські війська атакували українські позиції на заході виступу та, ймовірно, відбили кілька сіл», – йдеться в повідомленні.

«На сході України російські війська поступово просувалися в район Вугледара і на південний схід від Покровська. Однак за останній тиждень Росія не просунулася істотно до самого Покровська», – наголосили в розвідці.

Минулого тижня російська армія вперше за кілька місяців найбільше штурмувала не на Покровському напрямку, засвідчили дані українського Генштабу. Лідером став Курахівський напрямок.

Саме навколо Курахового – міста із майже 20-тисячним довоєнним населенням, в якому розташована одна із найбільших ТЕС Донбасу – досі відбуваються масовані механізовані штурми російських військ. На інших напрямках агресор дотримується тактики малих піхотних груп, які пересуваються пішки чи на мотоциклах.

Форум

XS
SM
MD
LG