Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії прокоментувала просування військ РФ у Селидовому


Руйнування через російські обстріли в Селидовому на Донеччині, архівне фото
Руйнування через російські обстріли в Селидовому на Донеччині, архівне фото

Російські сухопутні війська «майже напевно просунулися» в місті Селидове, приблизно за 13 кілометрів на південний схід від значного логістичного центру – Покровська, у центрі міста, ймовірно, продовжуються бої, заявила 25 жовтня розвідка Великої Британії.

«Селидове є останнім значним міським районом, що прикриває південний край Покровська, а також трасу Е50, яка з’єднує Селидове з Покровськом. Від початку жовтня 2024 року темпи просування російських військ у напрямку Покровська значно сповільнилися, і вони залишаються в межах приблизно семи кілометрів від міста», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зазначили, що нещодавно російські сухопутні війська спрямували ресурси на південну частину осі, націлившись на Селидове і частково оточивши місто. «Росія, ймовірно, має намір використовувати трасу E50 як другорядний шлях для просування до Покровська, якщо Селидове буде взяте», – вважають у розвідці Британії.

Раніше сьогодні в ефірі Радіо Свобода підполковник Віталій Миловидов, пресофіцер 15 бригади спеціального призначення Нацгвардії«Кара-Даг», повідомив, що при наступі на Селидове російські військові не застосовують бронетехніку, а штурмують місто малими групами широким фронтом. За його словами, сили РФ обстрілюють місто КАБами, дронами, артилерією, але водночас не знищують його повністю, як це було з іншими містами Донеччини.

Миловидов припускає, що це робиться для того, щоб у майбутньому використати інфраструктуру й географічне розташування Селидового задля наступу на Покровськ.

Читайте також: «Брехня погубить все і всіх»: DeepState заявив, що армія РФ захопила половину Селидового за добу

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська останніми днями досягли «значних тактичних успіхів» у Селидовому на Донеччині та його околицях. Аналітики зазначають, що просування військ Росії в Селидове, а також їхні територіальні здобутки на південь і північ від міста можуть незабаром змусити українські сили відступити з цього району.

Селидове розглядається військовими експертами як «останній бастіон» Сил оборони перед Покровськом. У разі його взяття армія Росії убезпечить свої фланги від контратак ЗСУ і зможе розпочати штурм міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Генштаб ЗСУ повідомлення про прорив за міську межу Селидового не коментував, але останніми днями констатує велику кількість російських атак на Покровському напрямку саме поблизу Селидового.

Форум

XS
SM
MD
LG