Доступність посилання

ТОП новини

В районі Селидового на Покровському напрямку зберігається активність російських військ – Генштаб


Сапери 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» беруть участь у тренуваннях біля лінії фронту в Донецькій області, Україна, 10 жовтня 2024 року
Сапери 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» беруть участь у тренуваннях біля лінії фронту в Донецькій області, Україна, 10 жовтня 2024 року

Із початку доби відбулося 132 бойових зіткнення, найбільше атак зафіксовано на Покровському та Курахівському напрямках, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 23 жовтня.

«Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 37 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Селидового, Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Крутого Яру, Миролюбівки, Красного Яру та Михайлівки... За наявною на цей час інформацією, за сьогоднішній день втрати агресора на даному напрямку склали 348 осіб вбитими та пораненими», – кажуть у штабі.

За даними ЗСУ, на Курахівському напрямку нараховується 30 бойових зіткнень в районах населених пунктів Катеринівка, Антонівка, Новодмитрівка, Кремінна Балка, Зоряне, Гостре та Дальнє.

«12 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Греківка, Терни, Новомихайлівка, Торське та Серебрянка. Вісім атак противника нашим підрозділам вдалось відбити, ще чотири боєзіткнення триває, ситуація контрольована», – вказано у повідомленні.

Також російські сили атакували на Куп’янському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках, зазначено у дописі. Сили оборони України продовжують операцію в Курській області.

У ніч проти 23 жовтня проєкт DeepState повідомив про низку нових поступів російської армії на Донбасі, зокрема біля Селидового. Невелике просування на схід від міста, судячи з карти проєкту, дозволило агресору пробитися за міську межу Селидового. У мережі вже з’явилося відео, де російський солдат спілкується з місцевими жителями.

На початку жовтня аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускали, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішня російська наступальна операція на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

Форум

XS
SM
MD
LG