Доступність посилання

ТОП новини

Розтрата під час купівлі поромів для окупованого Криму – у РФ з’явилися нові епізоди у справі проти колишнього заступника Шойгу


Колишній заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов
Колишній заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов

Колишньому заступнику міністра оборони Росії Тимуру Іванову висунуті нові звинувачення, один із нових епізодів стосується розтрати під час купівлі двох поромів для Керченської переправи в окупованому Криму. За повідомленням офіційної інформагенції ТАСС, слідчі дії вже завершено. Адвокат Іванова підтвердив журналістам, факт висунення нових звинувачень.

«Через «Турінвест сервісіз лімітед» – дочірню структуру Міноборони – Російською Федерацією було оплачено придбання двох суден для подальшої їх роботи на Керченській переправі. Слідство встановило, що збитки при укладеній угоді склали понад 200 мільйонів рублів», – повідомили у правоохоронних органах. Стверджується, що свідчення щодо Іванова дав його колишній підлеглий Антон Філатов. Колишній заступник міністра оборони звинувачення відкидає.

Тимур Іванов був заарештований у квітні 2024 року в Москві. Його звинуватили в отриманні хабаря у розмірі понад мільярд рублів від субпідрядників. У справі Іванова також заарештовані двоє бізнесменів – Сергій Бородін та Олександр Фомін.

Від квітня 2024 року у Росії затримали кілька високопоставлених військових. У справі про хабар був заарештований заступник міністра оборони Тимур Іванов, начальник Головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенант Юрій Кузнецов, заступник начальника Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Вадим Шамарін. Командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова заарештували за звинуваченням у шахрайстві в особливо великому розмірі. Арешти сталися на тлі зміни керівництва в російському військовому відомстві та заміни міністра Сергія Шойгу на Андрія Бєлоусова.

Форум

XS
SM
MD
LG