Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали ще двох чиновників оборонного відомства за звинуваченнями в корупції


Російські солдати на богослужінні в соборі в парку «Патріот» під Москвою
Російські солдати на богослужінні в соборі в парку «Патріот» під Москвою

Слідчий комітет Росії 5 серпня повідомив, що суд у Москві відправив під варту директора підмосковного парку «Патріот» Міноборони РФ В’ячеслава Ахмедова за звинуваченням у шахрайстві.

У комітеті повідомили, що у справі також затриманий заступник начальника Департаменту інноваційного розвитку Міноборони Росії генерал-майор Володимир Шестеров, який очікує рішення суду про обрання йому запобіжного заходу.

Оголошення з’явилося після арештів кількох високопоставлених військових і чиновників Міністерства оборони Росії за звинуваченнями в корупції після того, як у травні президент РФ Володимир Путін звільнив свого близького соратника Сергія Шойгу з посади міністра оборони і замінив його колишнім першим віцепрем’єр-міністром Андрієм Бєлоусовим.

Ахмедова і Шестерова підозрюють у розтраті 40 мільйонів рублів (467 430 доларів), які були виділені на підмосковний парк «Патріот» і виставковий зал.

Ця новина з’явилася після повідомлень ЗМІ минулого місяця про те, що поліція обшукала офіси парку.

Парк був відкритий у 2016 році і займає понад 3500 гектарів. До нього входять військові музеї, майданчик для реконструкції історичних боїв і головний військовий собор Російської православної церкви – Храм Воскресіння Христового.

Деякі ЗМІ повідомляли, що будівництвом і розвитком парку керував заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов.

Іванов, який має звання генерал-майора, був затриманий у квітні за звинуваченням у хабарництві. Він не визнав своєї провини. Незабаром після його арешту у справі також були заарештовані двоє бізнесменів – Сергій Бородін і Олександр Фомін.

У середині травня за звинуваченням у хабарництві також затримали начальника Головного управління кадрів Міноборони Росії генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова.

21 травня генерал-майора Івана Попова, колишнього командувача російською 58-ю армією, який свого часу скаржився на відсутність підтримки з боку Москви, заарештували за звинуваченням у шахрайстві. Минулого місяця його перевели під домашній арешт.

22 травня суд у Москві відправив під варту заступника начальника Генштабу РФ генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна за звинуваченням у хабарництві.

Також у травні за звинуваченням у перевищенні службових повноважень слідство затримало керівника департаменту забезпечення державного оборонного замовлення Міноборони Росії Володимира Вертелецького.

Минулого місяця російські офіційні особи підтвердили раптову смерть прямого підлеглого Іванова Магомеда Хандаєва.

Форум

XS
SM
MD
LG