Доступність посилання

ТОП новини

Суд РФ у Ростові-на-Дону засудив українку до 7 років ув’язнення у справі про теракт


Південний окружний військовий суд розглядає справи полонених українців та виносить їм вироки
Південний окружний військовий суд розглядає справи полонених українців та виносить їм вироки

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до семи років позбавлення волі мешканку України Ірину Куліш за звинуваченням у підготовці теракту на окупованій частині Запорізької області, заявила пресслужба суду увечері 29 липня.

Крім того, Куліш призначили штраф у розмірі 15 тисяч рублів. Окрім звинувачення в теракті, її звинуватили в зберіганні наркотиків без мети збуту.

За версією звинувачення, у вересні 2022 року Куліш нібито погодилася на пропозицію неназваної особи зірвати фіктивний референдум про приєднання Запорізької області до РФ, який став формальною підставою для оголошеної анексії регіону.

Для цього вона нібито «придбала вибухові пристрої», які в день голосування спробувала велосипедом перевезти до виборчої дільниці, але була затримана.

Читайте також: Російський суд засудив чоловіка до 18 років ув’язнення за «підрив газопроводу» в Криму

Південний окружний військовий суд розглядає справи полонених українців та виносить їм вироки. Полонені неодноразово заявляли про тортури. У червні цей російський суд визнав жителя окупованого Мелітополя Ярослава Жука винним у скоєнні вибуху, від якого ніхто не постраждав, і засудив його до 14 років позбавлення волі. Жук заявляв про тортури.

У липні Південний окружний військовий суд засудив до 18 років позбавлення волі громадянина України Сергія Єржова у справі про вибух на газопроводі в Кореїзі, під Ялтою, в анексованому Криму.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення, Росія оголосила про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Ця анексія також не визнана майже всіма країнами світу. При цьому жодна з цих областей, на відміну від окупованого Криму, повністю не є під контролем російської армії.

Форум

XS
SM
MD
LG