Доступність посилання

ТОП новини

Удар балістикою по Кривому Рогу: постраждало 17 людей, пошкоджені магазин, готель, навчальний заклад – влада


Наслідки обстрілів Кривого Рогу силами РФ, 27 вересня 2024 року
Наслідки обстрілів Кривого Рогу силами РФ, 27 вересня 2024 року

У Кривому Розі на Дніпропетровщині внаслідок атаки сил РФ балістичними ракетами постраждало 17 людей. Раніше повідомлялось про 13 травмованих. Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Лисак зазначив, що 14 громадянам знадобилась допомога медиків.

«У лікарні перебувають 8 потерпілих. Стан усіх – середньої тяжкості», – розповів він.

За словами керівника ОВА, в результаті російського обстрілу у Кривому Розі були пошкоджені:

  • готель;
  • магазин;
  • адміністративна будівля;
  • навчальний заклад;
  • 7 багатоквартирних будинків.

«Побиті зо півтора десятка автівок. Зокрема, й три пожежні машини, стільки ж службових автомобілів поліції і карета «швидкої», – йдеться в повідомленні чиновника.

Він додав, що у Кривому Розі розгорнули штаби для допомоги постраждалим.

«Там приймають заяви про пошкоджене майно. А ще – видають будматеріали. Людей забезпечують їжею і гарячим чаєм», – розповів глава ОВА.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) розповіли, що «російські терористи при атаці по Кривому Рогу напередодні ввечері завдали повторного удару під час ліквідації наслідків першого обстрілу».

«Це відбулося, коли співробітники ДСНС гасили пожежу після російського обстрілу, ворог завдав повторного удару. Надзвичайники повідомили, що серед постраждалих у місті є також рятувальник, а також було пошкоджено техніку ДСНС», – зазначили рятувальники.

Ввечері 20 жовтня Повітряні сили ЗСУ повідомили про рух безпілотників у щонайменше шести областях України.

Також Повітряні сили попереджали про балістику у напрямку Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Після цього у соцмережах писали про звуки вибухів в Сумах та Кривому Розі. Місцева влада наразі про це не повідомляє.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG