Доступність посилання

ТОП новини

Росія заборонила в’їзд 99 громадянам Канади через антиросійські санкції 


Зокрема, оголосили нев’їзними до Росії 15 сенаторів парламенту Канади
Зокрема, оголосили нев’їзними до Росії 15 сенаторів парламенту Канади

Росія заборонила в’їзд 99 громадянам Канади у відповідь на «чергові хвилі антиросійських санкцій» уряду Джастіна Трюдо, йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ 1 липня.

Зокрема, оголосили нев’їзними до Росії 15 сенаторів парламенту Канади, міську голову Торонто Олівію Чоу та її заступницю Дженніфер Маккелві, представників Банку Канади, бізнесменів та менеджерів компаній військово-промислового комплексу, експертів та керівників канадських медіа.

У російському зовнішньополітичному відомстві кажуть, що зробили це у відповідь на санкції Канади проти керівників, науковців, артистів і спортсменів РФ.

Раніше, 13 червня, Канада запровадила додаткові санкції через російську повномасштабну агресію в Україні. Санкції стосуються «багатьох фізичних та юридичних осіб, причетних до операцій з дезінформації та пропаганди, включно з особами, визначеними Канадським механізмом швидкого реагування».

У травні Міністерство закордонних справ Канади оголосило про запровадження санкцій проти двох фізичних та шести юридичних осіб із Росії, які перевозили з КНДР зброю, включно з балістичними ракетами.

Форум

XS
SM
MD
LG