Доступність посилання

ТОП новини

Росія зробила МОК «мішенню дезінформації» – речник


Речник МОК Марк Адамс
Речник МОК Марк Адамс

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) визнав 20 липня, що Ігри в Парижі стали мішенню дезінформаційних атак після недавніх інцидентів, у яких звинувачують Росію. Про це повідомила агенція France-Presse.

Речник МОК Марк Адамс сказав, що кампанія проти Олімпіади вже розпочалася на тлі останніх приготувань до головного спортивного видовища чотириріччя.

«Очевидно, що триває якась кампанія. Це не перший і не останній випадок, коли МОК стає мішенню дезінформації. Вона стає все більш витонченою. Я боюся, що це одна з тих речей, з якими ми повинні жити... це частина розділеного світу, в якому ми живемо», – сказав представник керівного органу світового спорту.

Адамс відповідав на запитання щодо повнометражного псевдодокументального фільму, який вийшов у 2023 році під назвою Olympics has Fallen («Занепад Олімпійських ігор»). У ньому, серед іншого, використовувалося згенероване штучним інтелектом аудіо, яке імітує голос голлівудської зірки Тома Круза. Ця стрічка, яка фальшиво видавалася за документальний фільм Netflix, була, очевидно, розроблена, щоб підірвати глобальну підтримку Олімпіади.

Раніше цього року МОК заявив, що його президент Томас Бах став жертвою фальшивих телефонних дзвінків від групи в Росії, яка видавала себе за представника Комісії Африканського союзу.

Центр аналізу загроз американського технологічного гіганта Microsoft минулого місяця заявив, що Росія посилила зусилля з дезінформації проти Олімпійських ігор у Парижі.

Після вторгнення країни в Україну в 2022 році Росії заборонили надсилати офіційну команду для участі в Олімпіаді в Парижі. Лише 15 російським спортсменам дозволили брати участь в Олімпіаді під нейтральним прапором.

Форум

XS
SM
MD
LG