Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд засудив чоловіка до 18 років ув’язнення за «підрив газопроводу» в Криму


За даними суду, внаслідок «скоєного Єржовим вибуху сталося займання ділянки газопроводу, яке спричинило значні майнові збитки»
За даними суду, внаслідок «скоєного Єржовим вибуху сталося займання ділянки газопроводу, яке спричинило значні майнові збитки»

Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив чоловіка до 18 років ув’язнення, звинувативши його в підриві газопроводу в Кореїзі – про це повідомила пресслужба суду, а також російські медіа 19 липня.

За твердженням російського слідства, з 24 лютого по 8 листопада 2022 року чоловік, якого суд називає Сергієм Єржовим, нібито проходив під керівництвом співробітника Служби безпеки України в Дніпропетровській області навчання з виготовлення та застосування вибухівки. Потім, у червні 2023 року, отримав від співробітника української спецслужби інформацію про схованку з компонентами вибухівки та інформацію щодо її виготовлення.

Читайте також: Прокуратура АРК: проросійського активіста з Криму заочно судитимуть за колабораціонізм

За даними суду, внаслідок «скоєного Єржовим вибуху сталося займання ділянки газопроводу, яке спричинило значні майнові збитки».

Як нагадує проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, у серпні 2023 року Федеральна служба розслідувань РФ заявила, що затримала 43-річного чоловіка, який у червні того року нібито підірвав газопровід у Криму. За твердженням російських силовиків, обвинувачений 23 червня підірвав газопровід у селищі Кореїз, використавши саморобний вибуховий пристрій, який йому передали через схованку.

У ФСБ стверджували, що затриманий має російське громадянство. Крим.Реалії не можуть це підтвердити. Українська сторона інформацію не коментувала.

23 червня 2023 року повідомлялося, що в Кореїзі 500 абонентів залишилися без газу через пошкодження газопроводу. Причину пошкодження російська влада не називала.

Форум

XS
SM
MD
LG