Доступність посилання

ТОП новини

Обстріли РФ: за добу загинули 5 жителів Херсонщини, на Запоріжжі та Донеччині є поранені


Ілюстраційне фото. Наслідки російських атак у Зеленівці, Херсонська міська громада, жовтень 2024 року
Ілюстраційне фото. Наслідки російських атак у Зеленівці, Херсонська міська громада, жовтень 2024 року

Російські війська обстрілювали прифронтові області протягом попередньої доби, повідомляє обласна влада вранці 28 жовтня.

Атак зазнали 19 населених пунктів Херсонської області, в тому числі обласний центр, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Армія РФ поцілила в обʼєкти критичної інфраструктури, лікарню, житлові квартали, господарчі споруди, гараж, газогін, приватні та сільськогосподарські транспортні засоби.

«Через російську агресію 5 людей загинули, ще 13 – дістали поранення, з них – одна дитина», – заявив Прокудін.

Також поранені троє жителів на Запоріжжі, повідомив голова області Іван Федоров.

Читайте також: Сумська ОВА: російські війська атакували об’єкти енергетики в Конотопському районі

«Жінка та двоє чоловіків поранені внаслідок російських атак по Запорізькому та Пологівському районах. Впродовж доби окупанти завдали 378 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області», – заявив він.

За даними обласної влади, армія РФ завдала сім авіаударів по області, випустила 264 безпілотники, здійснила 106 артилерійських обстрілів, а також завдала удару по Малій Токмачці з реактивних систем залпового вогню.

Запорізька ОВА отримала сім повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Очільник Донеччини Вадим Філашкін повідомив про одного пораненого в області – в селі Успенівка Донецького району.

Читайте також: «Це просто картинка». Як насправді Росія «відновлює» окупований Маріуполь

Також 21 людина зазнала поранень на Харківщині за добу 27 жовтня: 13 із них у Харкові і ще вісім – у Чугуєві, повідомили обласна влада та ДСНС.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG