Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: внаслідок артобстрілу Херсона загинули двоє жінок, серед поранених – 13-річний хлопчик

Оновлено

Наслідки атаки сил РФ по Херсону, фото архівне
Наслідки атаки сил РФ по Херсону, фото архівне

Унаслідок російського обстрілу Херсона 27 жовтня загинула жінка, йдеться в повідомленні обласної військової адміністрації.

«Російські окупаційні війська знову обстріляли з артилерії Херсон. Під ударом опинились житлові будинки у Центральному районі. На жаль, внаслідок ворожої атаки загинула 74-річна жінка. Вона зазнала смертельних поранень», – йдеться у дописі очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Крім того, за словами Прокудіна, «поранень зазнала 54-річна херсонка. У неї – вибухова травма та контузія. Медики надали їй допомогу на місці. Від госпіталізації потерпіла відмовилась».

Пізніше, за даними голови ОВА, стало відомо, що «внаслідок ворожого удару у Центральному районі загинула 50–річна жінка. Від отриманих поранень вона загинула на місці».

«Поранень зазнав також 61-річний чоловік, котрий під час обстрілу знаходився на вулиці. У нього – вибухова травма, контузія, а також уламкове поранення ноги. Каретою «швидкої» потерпілого доправили до лікарні для надання медичної допомоги», – розповів місцевий чиновник.

Прокудін згодом уточнив, що внаслідок «прильоту» у житловий будинок травмувалась 13-річна дитина.

«Хлопчик дістав вибухову та черепно-мозкову травми, а також уламкове поранення ноги. Лікарі надали йому допомогу на місці. Від госпіталізації батьки відмовились», – повідоми голова ОВА.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG