Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії стягнув майже 17 млрд рублів із Volkswagen за вихід із російського ринку


ГАЗ вимагав від німецького концерну 28 мільярдів 401 мільйон рублів
ГАЗ вимагав від німецького концерну 28 мільярдів 401 мільйон рублів

Арбітражний суд Нижньогородської області Росії ухвалив стягнути зі структур німецького автоконцерну Volkswagen в Росії 16,9 мільярда рублів (понад 194 мільйона доларів) на користь автомобільного заводу Горького. Приводом став вихід концерну з російського ринку, передає місцева служба Радіо Свобода.

Volkswagen постачав ГАЗ дизельні двигуни німецького виробництва для малотоннажних вантажівок та мікроавтобусів «ГАЗель Next». 2021 року частина двигунів була не поставлена, а 2022 року, після початку війни, постачання припинилися повністю.

Читайте також: Банк Raiffeisen заборонить вихідні перекази з Росії в доларах

ГАЗ вимагав від німецького концерну 28 мільярдів 401 мільйон рублів. Майже 21 мільярд із них — це оцінена заводом втрачена вигода від непроданих машин із німецькими двигунами, зазначає агентство «Інтерфакс». У 5 мільярдів російський завод оцінив збитки від компенсацій дистриб’юторам за непоставлені автомобілі, у 2,5 мільярда – інвестиції у виробництво машин із німецькими двигунами.

Представники німецького концерну з такою оцінкою не погодились.

Окрім постачання двигунів, Volkswagen виробляв на заводах ГАЗ легкові автомобілі Škoda та позашляховики Volkswagen Taos. Це виробництво теж закрили в 2022 році. Сам ГАЗ із 2018 року перебуває під американськими санкціями.

Форум

XS
SM
MD
LG