Доступність посилання

ТОП новини

На борту судна, що зазнало удару РФ у виключній економічній зоні Румунії, було 22 членів екіпажу – берегова охорона


Україна, один із провідних світових виробників й експортерів зерна, щомісяця відправляє близько чотирьох мільйонів тонн зерна Чорноморським коридором (фото ілюстративне)
Україна, один із провідних світових виробників й експортерів зерна, щомісяця відправляє близько чотирьох мільйонів тонн зерна Чорноморським коридором (фото ілюстративне)

Берегова охорона Румунії підтвердила дані про російський удар по цивільному судну з українським зерном у Чорному морі. Речник берегової охорони повідомив Радіо Свобода, що на борту судна перебував екіпаж із 22 осіб, ніхто з них не постраждав, а вибух не вплинув на здатність судна рухатися.

За повідомленням, капітан судна попросив змінити курс, щоб воно могло вирушити в Констанцу для оцінки збитків. Морське судно спостереження направили для спостереження за потерпілим судном і надання будь-якої необхідної допомоги, повідомила берегова охорона.

За даними берегової охорони, судно перебувало за 55 кілометрів від міста Сфанту-Георге у виключній економічній зоні Румунії, коли стався вибух. Виключна економічна зона – це морська зона, що прилягає до територіальних вод країни і може простягатися на 200 морських миль.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російський ракетний удар у Чорному морі уразив вантажний корабель із пшеницею, який прямував до Єгипту.

Румунська влада заявила, що корабель перебував у морській економічній зоні Румунії, члена НАТО, коли зазнав удару. Судно перевозило зерно з Чорноморська, Україна, до Стамбула, коли воно зазнало удару, йдеться в пресрелізі берегової охорони.

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук повідомив, що вантаж судна прямував до Єгипту. Росія використала бомбардувальники Ту-22 для запуску ракет близько 23:00 за місцевим часом 11 вересня, повідомили у ВМС України.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга назвав удар «нахабною атакою на свободу судноплавства і глобальну продовольчу безпеку».

Україна, один із провідних світових виробників й експортерів зерна, щомісяця відправляє близько чотирьох мільйонів тонн зерна Чорноморським коридором.

Форум

XS
SM
MD
LG