Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Путін підписав закон, що дозволяє визнати «небажаною» будь-яку іноземну організацію


Реєстр «небажаних» організацій, за участь у діяльності яких передбачено кримінальну відповідальність, існує в Росії з 2015 року
Реєстр «небажаних» організацій, за участь у діяльності яких передбачено кримінальну відповідальність, існує в Росії з 2015 року

Президент Росії Володимир Путін 8 серпня підписав закон, який дозволяє оголошувати «небажаною» будь-яку іноземну організацію, в тому числі створену державними органами третіх країн.

Досі чинне законодавство не дозволяло визнавати «небажаною» діяльність іноземних і міжнародних організацій, засновниками чи учасниками яких є іноземні урядові структури.

«Цю правову прогалину в законодавстві необхідно усунути, щоб унеможливити втручання у внутрішні справи нашої країни. Організації, створені держструктурами зі США, Британії, інших європейських країн, ведуть діяльність, спрямовану проти Росії. Зупинити їх – питання безпеки, захисту інтересів наших громадян», – заявляв раніше голова Держдуми Росії В’ячеслав Володін.

Реєстр «небажаних» організацій, за участь у діяльності яких передбачено кримінальну відповідальність, існує в Росії з 2015 року. За цей час до списку внесли понад 160 ЗМІ, некомерційних організацій та інших об’єднань. У лютому 2024 року «небажаною» організацією визнали корпорацію Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода.

Форум

XS
SM
MD
LG