Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат російського опозиціонера Яшина заявив, що його вивезли з колонії


Раніше стало відомо, що Іллю Яшина (на фото – в залі суду) перевели на найсуворіший режим утримання – приміщення камерного типу
Раніше стало відомо, що Іллю Яшина (на фото – в залі суду) перевели на найсуворіший режим утримання – приміщення камерного типу

Російського опозиційного політика Іллю Яшина, який відбуває восьмирічний термін за статтею про так звані фейки про російську армію, вивезли з виправної колонії №3 у Смоленській області у невідомому напрямку – про це заявила його адвокатка Тетяна Соломіна.

Крім того, з колонії в Архангельській області зник 19-річний Кевін Лік, якого засудили до чотирьох років за відправку знімків військової частини «представнику іноземної держави». Про зникнення Ліка повідомила його мама, яка отримала повідомлення від сервісу з доставки продуктів до закладів ФСВП.

Про те, що Яшина та Ліка вивезли з колонії, стало відомо наступного дня після повідомлень про те, що одразу четверо російських політв’язнів, які перебували в колоніях або СІЗО, були вивезені з них.

Читайте також: Російський суд у Криму визнав жителя Сімферополя винним у замаху на окупаційного посадовця

Серед них – колишні голови штабів Олексія Навального в Уфі та Томську Лілія Чанишева та Ксенія Фадєєва, засуджені до тривалих термінів за статтею про діяльність екстремістської організації, правозахисник Олега Орлова, якого було засуджено на 2,5 роки у справі про так звану дискредитацію російської армії, а також художниця Саша Скочиленко, засуджена на сім років за статтею про так звані фейки про армію. У всіх цих випадках про етапування наперед не повідомлялося.

Адвокати наразі не висловлювали припущень про те, чи може йтися про якусь скоординовану акцію російської влади чи про збіг.

Раніше стало відомо, що Яшина перевели на найсуворіший режим утримання – приміщення камерного типу. А 20 липня вперше за весь час ув'язнення з 2022 року до нього не пустили адвоката.

Форум

XS
SM
MD
LG