Доступність посилання

ТОП новини

Рогозін пояснив, чому Чорноморський флот «змінив прописку»


Російський політик Дмитро Рогозін
Російський політик Дмитро Рогозін

Російський політик Дмитро Рогозін, який називає себе «сенатором» від окупованої РФ частини Запорізької області, пояснив причини передислокації кораблів Чорноморського флоту через атаки безпілотників ЗСУ.

«Якщо ще раз повернутися до систем озброєння та до того, яких змін зазнали під час СВО («спеціальна воєнна операція», офіційна російська назва війни проти України – ред.) способи бойового застосування, то показовий приклад – Чорноморський флот. Він був змушений змінити, по суті, свою прописку через те, що наші великі кораблі стали просто великими мішенями для безекіпажних катерів противника», – заявив Рогозін в інтерв’ю виданню «Московський комсомолець».

Інших подробиць політик, який з 2011 до 2018 року в статусі віцепрем’єра відповідав за військово-промисловий комплекс РФ, не навів.

У жовтні 2023 року видання The Wall Street Journal писало, що Росія вивела більшу частину Чорноморського флоту з окупованого Севастополя. Газета посилалася на свої джерела та супутникові знімки. За інформацією WSJ, Росія перевела «великі кораблі, у тому числі три ударні підводні човни та два фрегати», з Севастополя до інших портів Росії та Криму, «які забезпечують кращий захист».

Супутникові знімки, які публікували тоді OSINT-аналітики, підтверджували, що значну частину кораблів Чорноморського флоту РФ перекинули із Севастополя до Новоросійська в Краснодарському краї.

У Кремлі відмовилися коментувати повідомлення про переведення Чорноморського флоту до Новоросійська. «Звичайно, питання, пов’язані з дислокацією наших підрозділів, наших кораблів, наших частин, це компетенція міністерства оборони», – говорив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Форум

XS
SM
MD
LG