Доступність посилання

ТОП новини

Для патрулювання у Чорному і Азовському морях Росія використовує всі зразки авіатехніки – ВМС


Щоб убезпечити рештки свого флоту, сили РФ «використовують для патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів усі наявні у них зразки авіаційної техніки», каже Дмитро Плетенчук
Щоб убезпечити рештки свого флоту, сили РФ «використовують для патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів усі наявні у них зразки авіаційної техніки», каже Дмитро Плетенчук

Щоб убезпечити «рештки» флоту, сили РФ «використовують для патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів усі наявні у них зразки авіаційної техніки», розповів в телеефірі речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Вони (російські військові – ред.) патрулюють західну частину узбережжя півострова Крим і, звісно, південного із застосуванням гелікоптерів протидронової боротьби. Тобто авіація залучена максимально, можна побачити весь наявний авіапарк – від гвинтових доволі повільних літаків до фронтових бомбардувальників», – сказав Плетенчук.

Він підкреслив, що «у такий спосіб росіяни намагаються убезпечити рештки свого флоту, який залишається у пунктах базування, від можливих дронових атак. А також здійснюють оборону Кримського мосту».

Плетенчук каже, «щодо роботи українського морського коридору, то наразі він працює. Відвантаження у портах Одеси здійснюється попри обстріли».

За словами речника ВМС, «спроби завдавати вогневі ураження по портовій інфраструктурі України не є новими, в цих реаліях Україна працює на перший рік і навчилася протидіяти ворогу».

«Наприклад, ми забезпечуємо захист на воді, в першу чергу, це протимінна діяльність. І, як бачите, кейсів з мінною небезпекою вже тривалий час не відбувається», – додав представник ВМС.

Раніше речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук заявив, що російський флот фактично більше не може впливати на перебіг бойових дій в Україні.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

У червні представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

Форум

XS
SM
MD
LG