Доступність посилання

ТОП новини

РФ вислала режисера фільму про отруєння Олександра Литвиненка


Андрій Некрасов
Андрій Некрасов

Режисер Андрій Некрасов, автор фільму про отруєння колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, вийшов з-під арешту та висланий із Росії. Він був затриманий у серпні та поміщений до міграційного центру тимчасового тримання.

66-річного Некрасова затримали в Смоленську, коли він вів там зйомки нового фільму. Йому сказали, що він знімав будівлю ФСБ, а це заборонено. За словами Некрасова, він не знав, що розташоване в будівлі, і не планував її знімати.

Режисера, який має лише одне громадянство – Німеччини, відправили до центру тимчасового тримання іноземних громадян на строк до 90 діб за порушення адміністративної статті про незаконну професійну діяльність. Відтоді зв’язок із ним зник.

17 жовтня родичі Некрасова написали на його сторінці у фейсбуці, що днем раніше пристави привезли Некрасова зі Смоленська до Москви і вислали з Росії. Вони додали, що Некрасов перебуває «в третій країні», в безпеці, і сам вийде на зв’язок, коли вважатиме за потрібне.

Андрій Некрасов – кінорежисер, автор більш ніж 10 документальних фільмів, володар багатьох кінематографічних нагород. З 1970-х років живе в Німеччині. 2007 року зняв фільм «Бунт. Справа Литвиненка» – про отруєння колишнього співробітника ФСБ в Лондоні. Олександр Литвиненко звинувачував російські спецслужби в організації вибухів житлових будинків у Росії у 1999 році та інших терактах. У 2016 році Некрасов зняв документальний фільм про смерть у СІЗО аудитора Сергія Магнітського.

Форум

XS
SM
MD
LG