Доступність посилання

ТОП новини

У РФ суд відправив до СІЗО двох школярів, підозрюваних у підпалі вертольота Мі-8


Вертоліт Мі-8, фото ілюстративне
Вертоліт Мі-8, фото ілюстративне

Суд російського міста Омська відправив до СІЗО до 21 листопада двох 16-річних школярів, підозрюваних у підпалі гелікоптера Мі-8. Обидва стали фігурантами справи про теракт, повідомляє об’єднана пресслужба регіональних судів.

Раніше телеграм-канали Baza та Shot повідомляли, що в Омську затримали підлітків, які представилися Ромою та Антоном. Стверджується, що вони проникли увечері 21 вересня на місцеву авіабазу, де кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вертоліт Мі-8. За попередньою інформацією, техніка була списана.

Під час затримання школярі заявили, що отримали через Telegram завдання від нібито українських кураторів, які обіцяли за підпал 20 тисяч доларів, але потім зникли і видалили листування.

Аналогічний інцидент стався 11 вересня у місті Ноябрьську (Ямало-Ненецький автономний округ). Там двоє школярів 13 і 14 років, як стверджується, спалили гелікоптер Мі-8 авіакомпанії Utair і теж за завданням за винагороду в сумі п’ять мільйонів рублів. Обох затримали, порушено кримінальну справу.

За повідомленнями, підозрювані нібито облили вертоліт горючою сумішшю, один із них кинув недопалок у пляшку з-під неї, після чого стався вибух. Підлітки змогли втекти з території аеропорту, але їх знайшли після того, як вони звернулися до медиків через отримані опіки.

Форум

XS
SM
MD
LG