Доступність посилання

ТОП новини

У РФ у справі про шахрайство затримали полковника, якого вважають відповідальним за вбивства в Бучі – ЗМІ


З вулиці в Бучі прибирають тіло вбитого місцевого жителя, 3 квітня 2022 року
З вулиці в Бучі прибирають тіло вбитого місцевого жителя, 3 квітня 2022 року

Співробітники ФСБ затримали в Рязані полковника російської армії Артема Городилова у справі про шахрайство в особливо великому розмірі, повідомляє російське видання «Коммерсант» без посилань на джерела.

Що саме інкримінують Городилову, невідомо. У матеріалах справи він, за даними газети, вважається підозрюваним.

Після затримання, як пише «Коммерсант», Городилова доставили до Москви і передали представникам Головного військового слідчого управління Слідчого комітету. За словами співрозмовника видання, цього ж дня слідство має намір звернутися до 235-го гарнізонного військового суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

У грудні 2022 року газета The New York Times опублікувала розслідування про вбивства мирних жителів у Бучі під час російської окупації. Видання встановило, що до вбивств на вулиці Яблонській, де було виявлено найбільше загиблих у місті, причетні військові 234-го десантно-штурмового полку з Пскова під командуванням Артема Городилова.

У розслідуванні The New York Times Городилов фігурував як підполковник. Міноборони Росії в лютому 2024 року у повідомленні про вручення нагород військовослужбовцям Уссурійського окремого гвардійського з’єднання ВДВ називало Городилова полковником та командиром підрозділу. За даними «Коммерсанта», звання «гвардії полковник» було надано Городилову указом міністра оборони у квітні 2022 року за бої в Київській області.

У лютому 2023 року Городилов потрапив під санкції США за участь у брутальних порушеннях прав людини, а саме у позасудових стратах.

Форум

XS
SM
MD
LG