Доступність посилання

ТОП новини

РФ: помилуваному для участі у війні ексв’язню дали 20 років за два нових убивства


Віктор Саввінов, Верховний суд Якутії
Віктор Саввінов, Верховний суд Якутії

Суд у російському регіоні Якутія засудив раніше помилуваного для участі у війні з Україною місцевого жителя Віктора Саввінова до 20 років колонії суворого режиму за два нові вбивства. Також суд стягнув із нього майже 4,4 мільйона рублів на користь родичів загиблих.

Згідно з вироком, 36-річний Саввінов під час сварки проломив металевим брухтом череп особі, з якою. Потім він увірвався до будинку вдови свого брата – 64-річної переможниці конкурсу «Найкращий учитель Росії» Валентини Федорової – і зарубав її сокирою. Після цього він підпалив будинок і спробував втекти, але його затримали.

Подвійне вбивство Саввінов скоїв 24 лютого 2024 року – в другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Напередодні він «ходив селом і нарікав, що йому не віддають належної поваги» як «захиснику Вітчизни», передає Сибір.Реалії.

Саввінова неодноразово судили за заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю, крадіжки, викрадення автомобілів, загрозу вбивством, розбій і замах на грабіж. 2020 року за вбивство односелиці Саввінова засудили до 11 років колонії, де його завербували на війну в Україну. Потім він повернувся до села, але батько не пустив його на поріг – Саввінов оселився за дев’ять кілометрів від будинку.

За підрахунками видання «Верстка», щонайменше 246 помилуваних Путіним ув’язнених, повернувшись з війни в Україні, вбили або завдали тяжких каліцтв людям. Проти них знову порушені кримінальні справи.

Форум

XS
SM
MD
LG