Доступність посилання

ТОП новини

У дитсадках РФ стали проводити патріотичне заняття «Розмови про важливе»


Парад «дошкільних військ» у російському місті П'ятигорськ, фото ілюстративне
Парад «дошкільних військ» у російському місті П'ятигорськ, фото ілюстративне

У російських дитсадках стали проводити патріотичний урок «Розмови про важливе». Впродовж останнього тижня дитячі садки в різних регіонах Росії опублікували понад 100 звітів про його проведення, підрахувало видання «7х7».

Щопонеділка вихованці дитсадків співають гімн, після чого їх ведуть на «Розмови про важливе». На уроці їм розповідають про «традиційні цінності» та війну проти України. За даними журналістів, більшість уроків не були пов’язані з політикою та війною, заняття були присвячені переважно Дню батька та Дню хліба.

У місті Богданович Свердловської області на урок запросили учасника війни, а в Курську перед дітьми виступив ветеран Афганістану з віршами про «спеціальну військову операцію» (так російська влада називає повномасштабне вторгнення в Україну).

Проводити такі уроки в дитячих садках для дітей віком від п’яти років на початку жовтня Володимиру Путіну запропонувала одна з фіналісток конкурсу «Вчитель року». Російський лідер підтримав цю ініціативу.

Патріотичний урок «Розмови про важливе» проводиться у російських школах з 2022/23 навчального року. У постанові міністерства освіти сказано, що уроки проводяться, щоб «сформувати у школярів любов до Батьківщини, гордість за свою країну, патріотизм». Уроки були запроваджені за кілька місяців після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG