Доступність посилання

ТОП новини

Відсьогодні всі українці зможуть подати заяву до Реєстру збитків через «Дію» – Федоров


«Якщо ваша оселя була пошкоджена або знищена внаслідок російської агресії, заповніть заяву до міжнародного Реєстру збитків на порталі «Дія»
«Якщо ваша оселя була пошкоджена або знищена внаслідок російської агресії, заповніть заяву до міжнародного Реєстру збитків на порталі «Дія»

Відсьогодні всі українці можуть подати заяву до Реєстру збитків, який стане основою для майбутніх репарацій, повідомив у телеграмі 25 липня міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Якщо ваша оселя була пошкоджена або знищена внаслідок російської агресії, заповніть заяву до міжнародного Реєстру збитків на порталі «Дія», – йдеться у дописі.

Федоров зазначив, що раніше для подання заяви необхідна була реєстрація житла в ДРРП (Державний реєстр речових прав на нерухоме майно) та наявність акту комісійного обстеження майна, зараз доопрацювали систему і скористатися послугою можна, навіть якщо:

  • право власності не зареєстроване в Реєстрі речових прав;
  • немає акту про пошкоджене майно від місцевої влади й не подавались на програму єВідновлення;
  • оселя на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

Читайте також: «Ми не погоджуємося на безкарність» – 44 країни у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу щодо РФ

Про створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, оголосили у травні 2023 року. На той момент понад 40 країн та ЄС приєдналися або висловили намір приєднатися до угоди про Реєстр збитків. Він запрацював 2 квітня.

На лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Форум

XS
SM
MD
LG