Доступність посилання

ТОП новини

Рада підтримала законопроєкт щодо компенсації за знищене майно


Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11161 щодо порядку компенсації за знищене майно на окупованих територіях
Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11161 щодо порядку компенсації за знищене майно на окупованих територіях

У вівторок, 4 червня, Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11161 щодо порядку компенсації за знищене майно на окупованих територіях, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його даними, законопроєкт підтримали 255 народних депутатів.

Відомо, що в документі йдеться про отримання компенсації за знищене майно на окупованих Росією територіях. А саме про випадки, якщо нерухомість розташована на територіях ведення активних бойових дій або окупованих РФ.

«Власник такого майна зможе подати заяву про надання компенсації за процедурою та переліком документів згідно з наявною процедурою у Законі, окрім вимоги надати документи (у тому числі матеріали фото- і відеофіксації) майна до/після знищення/пошкодження», – пише нардеп.

Фізичний огляд об’єктів нерухомого майна не проводиться. Власник знищеного російськими військовими майна має право на відмову від права власності на нього на користь держави, зазначив Железняк.

Реєстр збитків, завданих агресією Росії, запрацював 2 квітня.

За даними проєкту відкритих даних Opendatabot, українці виграли 397 судових справ щодо відшкодування збитків Росією.

Про створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, оголосили у травні 2023 року. На той момент понад 40 країн та ЄС приєдналися або висловили намір приєднатися до угоди про Реєстр збитків.

На лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Форум

XS
SM
MD
LG