Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада-2024: у медальному заліку Україна – 18-та. Результати 10-го дня


Ковтун виграв сьому нагороду України на Іграх-2024
Ковтун виграв сьому нагороду України на Іграх-2024

У 10-й змагальний день Україна виборола срібну нагороду в спортивній гімнастиці. Ілля Ковтун, який двічі зупинявся за крок від медалі, став срібним призером у паралельних брусах.

Це сьома нагорода України й тепер «синьо-жовті» посідаються 18-те місце в командному заліку.

Як Україна виступила в інших видах?

Веслувальний слалом. Припинила свою участь на Іграх єдина представниця України у веслувальному слалому – Вікторія Ус. У чвертьфіналі українка фінішувала останньою. Але судді дискваліфікували результат британки Мелорі Франклін. Тож Ус стала третьою, пропустивши вперед бразилійку Аню Сатілі, яка кілька разів грубо блокувала проїзд українці.

Стрибки у воду. Софія Лискун не пробилася до півфіналу у стрибках з 10-метрової вишки. За підсумком кваліфікації українка набрала 253.10 бала та посіла 25-те місце, не пройшовши до півфіналу.

Для Коростильова фінал Олімпіади-2024 був другим у кар'єрі. На попередніх Іграх у Токіо він зупинився за крок від нагороди — став четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м
Для Коростильова фінал Олімпіади-2024 був другим у кар'єрі. На попередніх Іграх у Токіо він зупинився за крок від нагороди — став четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м

Кульова стрільба. Павло Коростильов не зміг вибороти нагороду у стрільбі з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів. Завершив змагання на п’ятому місці.

За результатами двох кваліфікаційних раундів – точність та швидкість – Коростильов був третім. У фіналі спортсмени мали відстріляти по п’яти мішенях за чотири секунди Українець у першому раунді був на п’ятій позиції, адже за три серії пострілів влучив у 10 з 15 мішеней. У раунді на вибування Коростильову вдалося піднятися на друге місце, маючи у своєму активі 14 очок. Але вже в наступному раунді українець влучив лише у дві з п’яти мішеней і завершив виступи. Олімпійським чемпіоном став Лі Юехун з Китаю, срібна нагорода у корейця Чо Йон Дже, а «бронза» – у Ван Шіньджіє з Китаю.

Легка атлетика. Анна Рижикова з особистим рекордом сезону – 54.95 секунд – фінішувала другою у втішному забігу і пробилася до півфіналу з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Інша українка – Вікторія Ткачук – не змогла відібратися. Так само Олександр Погорілко у забігу на 400 метрів не виборов «путівку» далі, адже у своєму втішному забігу був третім.

Тетяна Сова на дебютній Олімпіаді не пробилася до медальних зустрічей
Тетяна Сова на дебютній Олімпіаді не пробилася до медальних зустрічей

Вільна боротьба. Українська борчиня Тетяна Сова, яка виступає у ваговій категорії до 68 кг, в 1/8 фіналу поступилася представниці Індії Ніші Ніші з рахунком 4:6. Попри поразку Сова ще мала шанс вийти у втішні сутички та спробувати поборотися за вихід у медальні зустрічі, але для цього Ніші Ніші мала вийти у фінал. Але індійська борчиня зазнала травми у наступному раунді проти Пак Сол Гум з КНДР і програла зустріч.

Усі нагороди України на Олімпіаді-2024:

  • «золото» Ярослави Магучіх (стрибки у висоту),
  • «золото» українських шпажисток (командний турнір),
  • «срібло» Сергія Куліша (кульова стрільба),
  • «срібло» Ілля Ковтун (спортивна гімнастика),
  • «бронза» Ольги Харлан (фехтування),
  • «бронза» Ірини Геращено (стрибки у висоту),
  • «бронза» Михайла Кохана (метання молота).

Форум

XS
SM
MD
LG