Доступність посилання

ТОП новини

У Республіці Сербській викреслили «ґендерну ідентичність» із проєкту Кримінального кодексу


Президент Республіки Сербської Мілорад Додік (на фото) веде багаторічну боротьбу проти центральної влади Боснії та Герцеговини
Президент Республіки Сербської Мілорад Додік (на фото) веде багаторічну боротьбу проти центральної влади Боснії та Герцеговини

Уряд Республіки Сербської, яка територіально складає близько половини Боснії та Герцеговини, вилучив термін «ґендерна ідентичність» із проєктів поправок до Кримінального кодексу регіону. Це вказує на жорсткішу позицію щодо ЛГБТ та подальший відступ від позиції центральної влади, вказує балканська служба Радіо Свобода.

Офіційні особи оголосили про зміни після засідання уряду в місті Баня-Лука 4 липня. Вони заявили, що вони спрямовані на гармонізацію Кримінального кодексу «з положеннями Конституції Республіки Сербської», керівництво якої, особливо президент утворення Мілорад Додік, погрожували відокремитися від решти країни, яка також складається з Боснійсько-Хорватської федерації.

Додік, який підтримує дружні стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним, потрапив під санкції Сполучених Штатів і Великої Британії через спроби підірвати Дейтонські мирні угоди, які поклали край громадянській війні в балканській країні в 1995 році і призвели до формування боснійської держави, яка складається з двох утворень – Боснійсько-Хорватської федерації та Республіки Сербської – об’єднаних слабким центральним урядом.

Форум

XS
SM
MD
LG