Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: за останній тиждень РФ збільшила інтенсивність ракетних обстрілів України в 1,6 рази


Наслідки ракетного удару армії РФ по Дніпру, 24 червня 2023 року, ілюстративне фото
Наслідки ракетного удару армії РФ по Дніпру, 24 червня 2023 року, ілюстративне фото

У період із 21 по 27 червня 2023 року російська армія збільшила кількість ракетних обстрілів території України та застосування ударних дронів, йдеться в повідомленні Міністерства оборони.

За даними українських військових, армія РФ збільшила кількість ракетних ударів по Україні в 1,6 рази.

За останній тиждень було завдано 74 ракетних ударів, якщо брати попередній період – 46 ударів, уточнили в Міноборони.

Також військові нагадали, що українське небо захищають різні системи ППО, а «кожна збита ворожа ракета чи дрон – це десятки та сотні врятованих життів».

Російські війська активізували удари по Україні, зокрема по Києву, від початку травня, застосовуючи при цьому ракети і безпілотники.

В американському Інституті вивчення війни зазначали, що російські війська активізували удари по всій території України, особливо в тилових районах, що «є частиною нової російської повітряної кампанії в Україні, спрямованої на зниження здатності України проводити контрнаступальні операції в найближчій перспективі».

За даними Генштабі ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення РФ втратила 226 170 своїх військових. Росія не повідомляє офіційних даних про своїх загиблих й інші втрати регулярно. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня 2022 року, повідомивши про загибель 5937 осіб.

XS
SM
MD
LG