Доступність посилання

ТОП новини

«Це поступова робота, потихеньку рухаємося» – пресофіцер Бородін про просування на Бахмутському напрямку


Український танк поблизу Бахмута на Донеччині, 17 червня 2023 року
Український танк поблизу Бахмута на Донеччині, 17 червня 2023 року

На Бахмутському напрямку українські війська «потихеньку» просуваються, повідомив в ефірі Радіо Свобода пресофіцер 3-ї окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

«Як протягом останнього місяця, ініціатива у нас. Ми потихеньку просуваємося. Це не те, щоб щодня. Наприклад, є якась штурмова операція – просунулися, закріпилися, готуємося далі, щоб це робити довго. Це не те, щоб якась одна велика операція, це поступова, стабільна робота. Потихеньку рухаємося», – сказав він в ефірі програми Свобода Live.

Водночас, за його словами, російські війська намагаються відбивати свої позиції.

«Але в них не виходить, вони роблять помилки…Часто нам вдається їх знищувати ще на підходах», – сказав Бородін.

Українські військові з штурмової групи 28-ї бригади показали відео, як встановлюють український прапор нібито на позиції біля дамби поблизу села Курдюмівка. Генштаб пише, що ЗСУ мають певні успіхи на Бахмутському напрямку.

Напередодні секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що російська армія стягнула «багато військ» до Бахмута.

Речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий 25 червня повідомив, що на бахмутському напрямку ЗСУ тримають ініціативу і продовжують штурмові дії. Він казав, що ЗСУ просунулись на 600-1000 метрів.

XS
SM
MD
LG