Доступність посилання

ТОП новини

Радбез ООН проведе термінове засідання через ізраїльські удари по Ірану


У понеділок, 28 жовтня, Рада Безпеки ООН проведе позачергове засідання
У понеділок, 28 жовтня, Рада Безпеки ООН проведе позачергове засідання

У понеділок, 28 жовтня, Рада Безпеки ООН проведе позачергове засідання на вимогу Ірану для обговорення нещодавніх ізраїльських авіаударів по території країни, йдеться на офіційному сайті організації.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі в листах до генерального секретаря ООН та голови Ради безпеки 26 жовтня закликав світову організацію «зайняти рішучу позицію щодо наслідків безперервної та систематичної агресії Ізраїлю» та «засудити дії режиму, надіславши повідомлення міжнародній спільноті, що такі кричущі порушення не залишаться без відповіді».

Він також закликав ООН, включаючи Раду безпеки з її 15 членами, засудити «напади сіоністського режиму на Іран».

Близько 2:00 26 жовтня військові Ізраїлю розпочали серію повітряних ударів по військових об’єктах в Ірані. Згідно із заявою ізраїльської армії, це відповідь на атаки по Ізраїлю з боку Ірану та його союзників, які тривають уже понад рік.

За інформацією ЦАХАЛ, ізраїльські літаки атакували виробництва ракет, якими Іран бив по Ізраїлю, а також ракетні комплекси класу «земля-повітря» та інші повітряні цілі. Хагарі попередив, що якщо Іран відповість на удари, Ізраїль знову відреагує. Приватна іранська агенція Tasnim із посиланням на джерело пише, що Іран готовий відповісти на агресію Ізраїлю, як і будь-яку іншу агресію.

Повітряні удари Ізраїлю здійснені у відповідь на масовану іранську атаку 1 жовтня, яка була відповіддю на вбивство Ізраїлем високопоставлених членів угруповань «Хамас» та «Хезболла», визнаних терористичними у США та Ізраїлі. Експерти побоюються, що ці удари можуть призвести до повномасштабної війни двох держав. За повідомленнями, під час попередніх обговорень ізраїльської відповіді США закликали Ізраїль не бомбардувати іранські ядерні об’єкти та об’єкти, пов’язані з виробництвом нафти.

Форум

XS
SM
MD
LG