Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина застерігає Іран від «ескалації» після ударів Ізраїлю


Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 26 жовтня застеріг Іран від будь-якої «ескалації» після того, як Ізраїль уночі завдав удару по іранських військових цілях. Ізраїль заявив, що його удари були завдані у відповідь на ракетну атаку Ірану 1 жовтня.

«Моє послання Ірану чітке: масова ескалація реакції не повинна тривати. Вона має припинитися негайно. Тільки тоді ми зможемо відкрити можливість мирного розвитку на Близькому Сході», — написав канцлер у мережі X.

Шольц закликав до припинення вогню в Секторі Гази та Лівані та до звільнення всіх заручників, яких утримує угруповання «Хамас», визнане терористичним у США та ЄС.

Близько 2:00 26 жовтня військові Ізраїлю розпочали серію повітряних ударів по військових об’єктах в Ірані.

За інформацією ЦАХАЛ, ізраїльські літаки атакували виробництва ракет, якими Іран бив по Ізраїлю, а також ракетні комплекси класу «земля-повітря» та інші повітряні цілі. Речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі попередив, що якщо Іран відповість на удари, Ізраїль знову відреагує.

Приватна іранська агенція Tasnim із посиланням на джерело пише, що Іран готовий відповісти на агресію Ізраїлю, як і будь-яку іншу агресію.

Форум

XS
SM
MD
LG