Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль відклав удар по Ірану через витік документів у США – The Times


Ізраїль продовжує планування удару у відповідь по Ірану
Ізраїль продовжує планування удару у відповідь по Ірану

Ізраїль відклав удар по Ірану через те, що у США стався витік секретних військових документів щодо потенційної атаки, повідомила 24 жовтня британська газета The Times із посиланням на джерела.

«Витік американських документів відклав атаку через необхідність змінити деякі стратегії та компоненти. Помста буде, але знадобиться більше часу, ніж передбачалося», – повідомило джерело в розвідці.

Федеральне бюро розслідувань США розпочало розслідування після того, як у Пентагоні стався витік особливо секретних розвідувальних даних, присвячених планам Ізраїлю завдати удару по Ірану, повідомили американські ЗМІ 19 жовтня. Документи, датовані 15 та 16 жовтня, з’явилися в проіранському телеграм-каналі.

The Times пише, що в документах, які стали публічними у США, оцінювали ймовірний удар Ізраїлю на основі супутникових знімків та інших розвідданих. У витоку не згадувалися потенційні іранські цілі, по яких може вдарити Ізраїль.

Війська Ірану 1 жовтня завдали другого з початку року масованого удару по Ізраїлю, застосувавши понад 200 ракет. Іран заявив, що атака стала відповіддю на вбивства лідера «Хамасу» Ісмаїла Ханії, лідера «Хезболли» Хасана Насралли та командувача іранським Корпусом вартових ісламської революції в Лівані Аббаса Нільфрушана.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу повідомив 9 жовтня президенту США Джо Байдену, що метою ізраїльського удару у відповідь стануть військові цілі, а не ядерні або нафтові об’єкти, повідомляла газета The Washington Post.

Форум

XS
SM
MD
LG