Доступність посилання

ТОП новини

Депутати ухвалили відставку очільника Міндовкілля Стрільця та віцепремʼєрки Стефанішиної


За даними Железняка, завтра Стефанішину повернуть на цю саму посаду, а також призначать очільницею Мінʼюсту.
За даними Железняка, завтра Стефанішину повернуть на цю саму посаду, а також призначать очільницею Мінʼюсту.

Верховна Рада підтримала звільнення Ольги Стефанішиної з посади віцепремʼєр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

За таке рішення проголосував 241 депутат, повідомив народний обранець Ярослав Железняк.

За його даними завтра Стефанішину призначать на цю саму посаду і дадуть очолити Мінʼюст.

Також депутати проголосували за звільнення Руслана Стрільця з посади Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Ольга Стефанішина була призначена на посаду віцепремʼєр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у червні 2020 року.

У листопаді 2021 року Стрілець був призначений виконувачем обов’язків міністра, а 14 квітня 2022 року – міністром захисту довкілля та природних ресурсів України.

Раніше, сьогодні, Верховна Рада підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, але провалила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Напередодні до Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля і природних ресурсів Руслана Стрільця і від голови Фонду державного майна Віталія Коваля, повідомив спікер Руслан Стефанчук.

Також вирішили піти у відставку віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

4 вересня до Верховної ради надійшла заява про відставку очільника МЗС Дмитра Кулеби.

Згодом голова владної фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що понад 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Форум

XS
SM
MD
LG