Доступність посилання

ТОП новини

ВР не змогла зняти Безуглу із посади заступниці голови комітету нацбезпеки – депутати


Фракція «Слуга народу» дала 124 голоси за відставку своєї колишньої колеги
Фракція «Слуга народу» дала 124 голоси за відставку своєї колишньої колеги

Депутати на засіданні Верховної ради 4 вересня не змогли відкликати з посади заступницю голови комітету нацбезпеки та оборони Верховної Ради Мар’яну Безуглу, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За відповідне рішення проголосували 205 народних депутатів.

За його словами фракція «Слуга народу» дала 124 голоси за відкликання з посади своєї колишньої колеги. «Європейська солідарність» – 17 голосів і «Батьківщина» – 15. Підтримали постанову 12 депутатів з фракції «Голос», 9 з депутатської групи «За мабутнє» і 6 позафракційних. Жодного голосу не дали депутати від «ОПЗЖ».

Народний депутат Ярослав Железняк зазначив, що на голосування ставилася стара постанова №10391, яка передбачала, що Безугла була б відкликана з посади заступниці голови комітету, але залишалась би його членкинею.

22 липня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови, якою пропонується виключити Мар’яну Безуглу з парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як зазначається в проєкті, Безуглу пропонують відкликати з посад заступника голови і члена комітету «внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання нею своїх обов’язків», а комітет підтримав пропозицію.

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову про відкликання Безуглої з комітету з питань нацбезпеки

Депутатка, коментуючи це рішення, заявила, що «Слуга Народу» та «Європейська солідарність» в комітеті діють разом. Не вирішують проблеми, а намагаються знищити тих, хто не мовчить і пробує вирішити».

Раніше, у листопаді 2023 року, у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої «у зв’язку з незадовільною роботою на посаді».

17 липня народна депутата Мар’яна Безугла заявила про вихід із фракції «Слуга народу».

Вона пояснила це рішення звільненням із посади голови підкомітету з питань цивільного демократичного нагляду та контролю Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвитку, а також незгодою з політикою комітету та фракції.

Форум

XS
SM
MD
LG