Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: на Івано-Франківщині судитимуть підозрюваного в побитті співробітника ТЦК


За даними слідства, йдеться про інцидент, який стався в березні 2024 року на одному з мобільних блокпостів у Івано-Франківську
За даними слідства, йдеться про інцидент, який стався в березні 2024 року на одному з мобільних блокпостів у Івано-Франківську

Правоохоронці Івано-Франківська скерували до суду обвинувальний акт у справі про побиття територіального центру комплектування та соціальної підтримки – про це обласна прокуратура повідомила 4 липня.

Фігурант справи – 56-річний житель Надвірнянського району, якого звинувачують у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості службовій особі.

За даними слідства, йдеться про інцидент, який стався в березні 2024 року на одному з мобільних блокпостів у Івано-Франківську. Військовий, який є співробітником ТЦК та СП, зайшов до маршрутного автобуса для оповіщення військовозобов’язаних громадян про мобілізацію під час воєнного стану.

Читайте також: Чоловіки призовного віку зможуть отримати закордонний паспорт за межами України, але є нюанс: роз’яснення юриста

«Між одним із пасажирів та військовослужбовцем виник словесний конфлікт, у ході якого обвинувачений наніс службовій особі удари по голові, чим спричинив тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Відомство додає, що в разі обвинувального вироку підозрюваному загрожує від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

У червні міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив Радіо Свобода, що МВС виділило 513 патрулів по всій країні для забезпечення процесу мобілізації. За його словами, патруль не завжди супроводжуватиме співробітників військкоматів, а лише «за їхнім бажанням і по можливості».

Форум

XS
SM
MD
LG