Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура РФ: суд у Криму засудив жителя Гурзуфа до 13 років ув’язнення за «держзраду»


UKRAINE, SIMFEROPOL – the Supreme Court of the Crimea controlled by Russia, 14Jan2019
UKRAINE, SIMFEROPOL – the Supreme Court of the Crimea controlled by Russia, 14Jan2019

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму засудив до 13 років позбавлення волі 30-річного мешканця Гурзуфа за звинуваченням у «державній зраді», заявили в російській прокуратурі Севастополя. Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Він визнаний винним за ст. 275 КК РФ (державна зрада, тобто скоєний громадянином Російської Федерації шпигунство – передача, збирання, з метою передачі противнику, відомостей, які можуть бути використані проти ЗС РФ, вчинені в умовах інших дій із застосуванням озброєння та військової техніки за участю Російської Федерації)» , – йдеться в повідомленні.

Крім позбавлення волі, чоловіка також засудили до штрафу в 200 тисяч рублів і додаткового покарання у вигляді обмеження волі на 1 рік 6 місяців. Подробиць справи у повідомленні не наведено.

Читайте також: Окупаційна влада РФ ув’язнила жительку Херсона на 10,5 років – її викрали під час окупації міста

Ім’я та прізвище чоловіка не уточнюється. Публічних коментарів засудженого або його захисту наразі немає.

На початку липня підконтрольний РФ Верховний суд Криму заочно засудив жителя Ялти до 21 року позбавлення волі за звинуваченням у «державній зраді».

Раніше голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик під час ІІІ Міжнародного форуму Експертної мережі Міжнародної «Кримської платформи» повідомила, що в Криму зросла кількість звинувачень з боку російської влади за статтями про державну зраду (стаття 275 КК РФ) та співробітництво з іноземною державою (стаття 275.1 КК РФ).

За її словами, українські правозахисники зараз моніторять вісім таких справ. Печончик заявила, що збільшення кількості звинувачень за даними статтями відбулося після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Форум

XS
SM
MD
LG