Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура повідомила про збільшення кількості поранених через удар по Богодухову


Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством

Внаслідок російської атаки на Богодухів на Харківщині відомо про вісьмох поранених людей, повідомила Харківська обласна прокуратура 22 серпня.

Відомство також уточнило, що загиблому внаслідок обстрілу було 56 років, а не 57, як повідомлялося раніше: «загинув 56-річний чоловік, який під час ворожих ударів порався на городі. Завтра йому мало виповнитись 57 років».

«Ще вісім людей отримали поранення, серед яких 15-річний хлопець. Неповнолітнього госпіталізували до лікарні з уламковим пораненням лівої руки. Пошкоджено багатоквартирні та приватні житлові будинки, господарчі будівлі, приміщення двох цивільних підприємств, автомобілі», – заявляє прокуратура.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

Читайте також: 3-тя ОШБ заявляє про наступ та повернення територій на Харківщині

Крім того, обстріл спричинив пожежу в лісовому масиві поблизу села Семенів Яр Богодухівського району площею 3 гектари, триває її ліквідація.

За попередніми даними прокуратури, російські війська застосували для ударів РСЗВ «Торнадо-С».

Російська армія завдала удару по місту Богодухів раніше 22 серпня. Загинула одна людина, спершу було відомо про п’ятьох поранених.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG