Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура повідомляє про поранену через обстріл Сумщини


Ілюстраційне фото. Наслідки росіських обстрілів Сумщини, серпень 2024 року
Ілюстраційне фото. Наслідки росіських обстрілів Сумщини, серпень 2024 року

Російські війська обстріляли житловий сектор у місті Дружба в Сумській області, повідомляє обласна прокуратура 21 серпня.

За даними відомства, армія РФ обстріляла місто в Шосткинському районі з артилерії близько 13 години в середу, «застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни».

«Унаслідок атаки окупантів 49-річна жінка отримала поранення, її госпіталізовано. Пошкоджено щонайменше 8 домогосподарств», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці проводять досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, триває документування наслідків обстрілів.

Внаслідок російських обстрілів напередодні в Сумській області одна людина загинула, ще двоє зазнали поранень.

Читайте також: Російські війська обстрілюють Херсонську міську громаду, є поранені та загибла – влада

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил. До цього Сумська область регулярно зазнавала російських атак, однак зараз посилились авіаудари.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG