Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше вісім людей загинули під час пожежі в НДІ «Платан» під Москвою


Пожежа на території промислової зони в адміністративній будівлі НДІ «Платан», Фрязіно, Московська область, 24 червня 2024 року
Пожежа на території промислової зони в адміністративній будівлі НДІ «Платан», Фрязіно, Московська область, 24 червня 2024 року

Під час пожежі в офісній будівлі міста Фрязіно Московської області загинули вісім людей, повідомляють російські інформагенції з посиланням на джерела в екстрених службах.

За даними телеграм-каналу Mash, загинули дев’ятеро людей. Двоє з них вистрибнули з шостого та сьомого поверхів, ще сім – задихнулися чадним газом чи згоріли.

За даними відкритих джерел, це будівля Науково-дослідного інституту (НДІ) «Платан», яке належить до сфери військово-промислового комплексу. Про пожежу у будівлі спочатку повідомили представники влади. Згодом у «Роселектроніці» повідомили, що охоплена вогнем будівля не належить до НДІ «Платан» і перейшла у приватну власність у 90-ті роки. Стверджується, що там розташовані офіси різних компаній.

За останніми даними, площа пожежі склала чотири з половиною тисячі квадратних метрів. Усередині будівлі стався обвал конструкцій і пролунали вибухи. За даними оперативних служб, вибухнули балони із газом.

Одну людину, як стверджується, співробітникам МНС вдалося евакуювати, операція триває. Чи залишаються у будівлі люди, невідомо.

Про офіційну причину того, що сталося, не повідомляється. Телеграм-канал Shot із посиланням на джерело пише, що попередньо причиною пожежі стало порушення техніки безпеки. Займання могло розпочатися у приміщенні, де збирали налобні ліхтарі. Ймовірно, співробітники забули вимкнути обладнання та пішли з робочих місць.

НДІ «Платан» займається у тому числі розробкою електронно-променевих приладів та напівпровідникових лазерів, а також рідкокристалічних екранів.

Форум

XS
SM
MD
LG