Доступність посилання

ТОП новини

Під Москвою горить будівля НДІ «Платан»


За даними МНС Росії, в будівлі можуть залишатися люди (фото ілюстративне)
За даними МНС Росії, в будівлі можуть залишатися люди (фото ілюстративне)

У місті Фрязіно Московської області горить будівля російського науково-дослідного інституту «Платан». Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, йдеться про підприємство військово-промислового комплексу Росії.

За даними МНС Росії, в будівлі можуть залишатися люди. Одну людину, як стверджується, вдалося евакуювати, операція продовжується.

У телеграм каналах публікують відео пожежі, яка охопила кілька поверхів.

Baza пише, що як мінімум одна людина постраждала. За повідомленням, на верхніх поверхах будівлі залишаються вісім чи дев’ять осіб. Рятувальники поки що не можуть дістатися до заблокованих людей, локалізувати пожежу не вдається. Що стало причиною займання – невідомо.

НДІ «Платан» займається у тому числі розробкою електронно-променевих приладів і напівпровідникових лазерів, а також рідкокристалічних екранів. Телеграм-канал «360» стверджує, що НДІ вже деякий час не розташовується в будівлі, що горить, а різні компанії винаймають там офіси і приміщення під склади. Офіційного підтвердження цієї інформації немає. Губернатор Московської області Андрій Воробйов пише про пожежу саме у будівлі НДІ «Платан».

У квітні 2022 року під час пожежі у будівлі Центрального науково-дослідного інституту військ Повітряно-космічної оборони РФ у центрі Твері загинуло понад 20 людей. Тоді повідомляли, що причиною пожежі стала не диверсія, а зношеність електромережі у будівлі.

Форум

XS
SM
MD
LG