Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: українські військові збили 42 БПЛА та ракету, якими вночі атакувала РФ


Протиповітряна оборона працювала у дев’яти областях. Фото ілюстративне
Протиповітряна оборона працювала у дев’яти областях. Фото ілюстративне

Українські військові збили 42 ударні безпілотники та керовану авіаційну ракету Х-59/69, якими вночі Росія атакувала Україну, повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ.

Протиповітряна оборона працювала у дев’яти областях – Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Житомирській, Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській.

За даними Повітряних сил, у ніч на 19 вересня сили РФ вдарили по Харківщині трьома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області, однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із повітряного простору окупованої частини Запорізької області, а також 42 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ).

За даними місцевої влади, через російську атаку Запорізького району загинула людина, є поранені. Також вночі сили РФ завдали удару по Харкову. В ОВА повідомили про влучання у двох районах міста, постраждалих немає.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG