Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на Покровському і Курахівському напрямках за добу було майже 90 боїв


На Покровському напрямку українські захисники зупинили 46 штурмових і наступальних дій агресора у бік восьми населених пунктів. Фото ілюстративне
На Покровському напрямку українські захисники зупинили 46 штурмових і наступальних дій агресора у бік восьми населених пунктів. Фото ілюстративне

Протягом минулої доби на фронті було 187 бойових зіткнень, повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

Найінтенсивніше противник атакує на Покровському та Курахівському напрямках.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 46 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Красний Яр, Гродівка, Новогродівка, Маринівка, Миролюбівка та Михайлівка. Найбільша концентрація російських атак була поблизу Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак – противник намагався просунутися в районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївка, також атакував у бік Цукуриного, Українська, Дального та Желанного Першого.

Загалом російські війська минулої доби атакували на 12 напрямках – окрім Покровського та Курахівського, на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському.

Читайте також: Як зупинити Росію поблизу Покровська? Погляд офіцера бригади «Кара-Даг», яка тримає напрямок

Виконувач обов’язків пресофіцера 33 ОМБр Назар Войтенков в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів, що на населений пункт Курахове, що неподалік Покровська на Донеччині, російська армія наступає з трьох сторін.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 5 вересня заявив, що на Покровському напрямку вдалося зупинити просування сил РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG