Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 142 бойові зіткнення


Українські військові на Донеччині, вересень 2024 року
Українські військові на Донеччині, вересень 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 142 бойових зіткнення, повідомив у ранковому зведенні 4 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше атак – 30 – українські військові відбили на Покровському напрямку. «Ворог намагався просунутися неподалік Сухої Балки, Гірника, Променя, Новоторецького та Крутого Яру. Основні ж зусилля ворог зосереджував в районах Миколаївки та Селідового, де відбулось відповідно дев’ять та сім боєзіткнень; крім того, бомбардував Мирноград, Білицьке та Селидове, скинувши сім керованих авіабомб», – йдеться в повідомленні.

У командуванні додали, що на Курахівському напрямку загарбники 23 рази намагалися прорвати українські оборонні рубежі в районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового, Воздвиженки, Антонівки й Катеринівки.

Крім того, бої тривали на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському напрямках.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах три ракетних удари із застосуванням трьох ракет, а також 67 авіаційних ударів, зокрема скинув 135 керованих авіабомб. Крім цього, здійснив більше чотирьох тисяч обстрілів, з них 105 із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1585 дронів-камікадзе», – йдеться в повідомленні.

Американський Інститут вивчення війни у своєму звіті, оприлюдненому 3 жовтня, заявив, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішня російська наступальна операція на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

2 жовтня оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» повідомило про виведення підрозділів із Вугледару на Донеччині для «збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій».

Окупація Вугледару навряд кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донеччини, вважають у американському Інституті вивчення війни (ISW). Проте експерти говорять тепер про загрозу і для найближчого містечка Курахове, і для оборони Покровська.

Форум

XS
SM
MD
LG