Доступність посилання

ТОП новини

РФ використала майже сотню «засобів повітряного нападу» минулої ночі – Повітряні сили ЗСУ


Збиття російського дрона, фото ілюстративне
Збиття російського дрона, фото ілюстративне

У ніч на 26 жовтня сили РФ атакували Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу Shahed та дронами невстановленого типу, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

За повідомленням, радіотехнічні війська здійснили супровід 98 засобів повітряного нападу противника:

– трьох балістичних ракет Іскандер-М/KN-23 (із території окупованого Криму);

– двох керованих авіаційних ракет Х-59 (із повітряного простору Брянської області РФ);

– двох ракет невстановленого типу (із Бєлгородської області РФ);

– 91 БпЛА (райони пусків – Курськ, Орел).

«Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. Ракетами ворог вдарив по об’єктах цивільної інфраструктури Сумщини та Дніпра. На жаль, є загиблі серед цивільного населення», – вказують у Повітряних силах.

Військові заявили, що станом на 12:00 26 жовтня збили 44 дрони в дев’яти областях.

«Один БпЛА вийшов з повітряного простору в напрямку Білорусі. 44 російських безпілотники локаційно втрачено, ще один ворожий БпЛА – в повітряному просторі України», – вказано в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG